Amb la tecnologia de Blogger.
Etiquetes: , , ,

CEICATALUNYA. PASSAT-PRESENT-FUTUR. (Entrevista a TotSantCugat)


Xavier Sans: "L'anterior junta va donar un ultimàtum i el club hauria quedat desfet"

Xavier Sans i Cordomi torna a ser el president del Club Excursionista Independent de Catalunya després de quinze anys, amb l'objectiu d'acabar l'any de la millor manera possible

Xavier Sans i Cordomi va ser el primer president en la fundació del Club Excursionista Independent de Catalunya. Després de quinze anys i amb el pas de dos presidents més, torna a portar les regnes de l'entitat que es trobava en perill de desaparició. Ara obre una nova etapa en la direcció del club amb l'objectiu de capgirar aquesta situació.

Per a la gent que no el conegui, què és el Club Excursionista Independent de Catalunya?

El Club Excursionista Independent de Catalunya és una entitat que va néixer l'any 2008, que és quan la vam fundar i registrar a la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya. És una entitat que té uns 170 socis en aquest moment. Vam arribar a ser campions de Catalunya en caminades de resistència durant sis anys seguits, fins que es van deixar de donar premis als col·lectius.

Què fan al Club?

La majoria dels membres eren persones que venien de fer caminades de resistència. Però el club ha anat creixent i ara hi ha socis que no fan resistència, sinó que fan caminades normals o passejades. Vam estar una temporada organitzant la cursa de la Floresta, que es va deixar de fer, encara que la volem intentar recuperar. Són una entitat que la principal cosa que fe és muntanya.

Vostè va ser fundador?

Sí, vaig ser el primer president de l'entitat. Uns 25 socis ens vam ajuntar i, tot i els impediments que vam tenir, vam aconseguir formar el club. Jo vaig estar durant la primera etapa, que van ser uns 6 o 7 anys. Després va arribar un altre soci i un altre president. Però aquests últims anys hi ha hagut problemes per continuar amb la institució i per que la gent continués, ja que no tenien prou temps lliure. Un dia parlant amb ells em van demanar si podia continuar jo i a finals de maig vaig agafar les regnes del club sense problema.

Com estan solucionant aquesta situació?

Hem muntat una junta aprofitant que alguns membres de l'altra junta s'han tornat a apuntar al carro i tenim moltes ganes de continuar amb l'entitat i fer coses noves. El problema és que estar davant d'una entitat et demana molt de temps lliure. La gent que és més jove pot tenir unes altres preocupacions, tant laborals com socials, i arriba un moment que no són compatibles. Els que estaven al càrrec no tenien més disponibilitat i volien deixar el club. Ja portaven quatre anys, sumats a quatre anys anteriors de vicepresidència, i ja estaven cremats. Aquest era el principal problema, l'anterior junta havia donat un ultimàtum i el Club Excursionista Independent de Catalunya hauria quedat desfet, la qual cosa a mi no m'agradaria. Per això vaig dir que continuaria jo mentre pogués.

Qui forma la junta?

En la junta som 7 socis: un president, un vicepresident, una secretaria, un vocal de marxes, un vocal informàtic i un vocal de formació.

Quin és el repte més gran que té ara mateix el club?

El repte més gran que tenim ara és recuperar-nos després de la COVID, ja que tot en aquest àmbit ha estat una mica parat. Volem acabar l'any de la millor manera possible. Hem d'acabar el calendari que teníem preparat per poder-lo portar a terme, perquè al haver-hi el canvi de presidència la cosa ha estat una mica despenjada.

"L'anterior junta havia donat un ultimàtum i el Club Excursionista Independent de Catalunya quedaria desfet"

S'han marcat algun objectiu?

El nostre primer objectiu és aconseguir fer la KamiCEI, que és la caminada del club que fem des del principi de la seva fundació. Amb el canvi de membres de la junta hi havia el perill de no fer-la, però finalment es portarà a terme. A setembre hem de fer una reunió per marcar els paranys de la temporada vinent. Suposem que la gent continuarà fent caminades de resistència, ultratrails... el nostre dia a dia. La gent sempre fa el mateix tipus d'esports, el que passa és que corren més o menys en funció de l'edat.

Tenen ja decidit quan serà la KamiCEI?

Hauria de ser el segon cap de setmana de novembre, cap als dies 11 o 12. A partir de setembre treballarem a fons.

Com decideixen quina ruta seguir?

Vam decidir que la caminada es faria cada any en algun lloc diferent, on algun soci ho sol·liciti. Donar-li mà a la gent per que pugui participar. Si anem a Osona i tenim socis allà, que ells sentin que se'ls representa en la seva comarca. Una de les peculiaritats del club és que hi ha socis d'arreu de tota Catalunya. Quan la vam fundar no anàvem tots a un sol club, hi havia gent de diferents comarques. Per això el nom de Club Excursionista Independent de Catalunya, perquè érem independents i no pertanyíem a ningú, anàvem pel nostre compte.

Algun soci ha demanat ja la KamiCEI?

Sí, a l'anterior junta ja li van demanar. En principi es farà per la zona d'Òdena. Vam fer una excursió per veure el recorregut. Ara toca esperar, perquè s'ha de contactar amb l'Ajuntament d'Òdena pels permisos i aquest mes d'agost és molt dolent per aquestes coses.

Tenen ja preparada l'agenda d'aquests pròxims mesos?

Durant l'agost no hi ha res. A juliol ja vam fer una circular al Pedraforca i una pujada a la Pica d'Estats. Al setembre tindre una la Nocturneta per Collserola, que servirà com a entrenament. Durant el mes de juny la competició para fins al setembre. Et quedes un parell de mesos penjat, així que farem aquesta sortida nocturna de 40 km per escalfar motors, ja que la setmana següent, el 16 de setembre, hi ha un grup d'uns 15 socis que faran la 44a Travessa Matagalls de Montserrat. Així els hi donem un petit al·licient fent una mica d'entrenament. A l'octubre també tenim un camí de ronda i la KamiCEI al novembre.

.