Amb la tecnologia de Blogger.
Etiquetes:

CRONICA RUTA DE LES QUATRE ERMITES

A les 8 del mati ens vam trobar a la plaça del bisbe Torres i Bages de Sant Joan de les Abadesses l'Alba, la Carmen, la Ester, la Yolanda, la Josepa, la Rosario, la Txell, el Marc, el Jordi, el Dani, l'Emili i el nostre vocal i excel·lent guia el Juanito. En total una dotzena entre socis i simpatitzants, mes l'Apu el gosset de l'Alba i el Marc que va anar amunt i avall i va fer el doble de trajecte que nosaltres.

Per l'1 de maig es tradicional fer una caminada popular pel sender de les quatre ermites. És un PR circular de uns 20km que les uneix i ens mostra la orografia de la zona. Nosaltres el vam fer en sentit contrari a la que organitzaven al poble, més alguna variant. Vam caminar en total uns 29 km i vam estar poc més de 8 hores descansos inclosos.

Seguint senyals blancs i grocs en principi i blancs i vermells cap al final, vam passar per cadascuna de les quatre ermites. Tres d'elles són romàniques i amb bon estat de conservació, almenys per fora, ja que al estar tancades, no les vam poder veure per dins.

Els camins i corriols travessaven boscos de coníferes, fagedes, prats i rierols que baixaven plens d'aigua. En aquesta època de l'any es pot veure tota la gama possible de verds, en les fulles dels arbres, en les molses i líquens, fins i tot vam tenir la sort de veure un llangardaix, prenent el sol, d'un color “verd fosfotito” que es va deixar fotografiar.

La meteo ens va acompanyar, ni fred ni calor, entre els 7 i els 20 graus. Temperatura ideal per a caminar. A primera hora restes de boires i algun núvol per fer maco, ens va permetre fer una caminada còmoda.

El més important, va ser que vam poder gaudir d'el dia, de la natura, dels paisatges, amb bona companyia, caminant tranquils, xerrant i rient molt, amb els temes tant interessants que proposava el Juanito (et felicito fill), per cert un d'ells ens va ocupar bona part del temps. En concret el relatiu a les proporcions en sentit figuratiu de certs aspectes relacionats amb les dimensions d'alguns òrgans masculins del tipus d'un..a po...lla xi..ca...pica cama torta i ...baca-rica.........que ens va fer opinar gairebé a tots/tes i que va forçar una reunió del CD (Consell de Dones) sembla ser que van decidir que:.... les dimensions no serien tant importants com el temps de dedicació, previ, durant, after......