Amb la tecnologia de Blogger.
Etiquetes:

CURS DE RAQUETES - CRÒNICA

CURS DE RAQUETES

FOTOGRAFIES (Feu click aquí)

El proppassat mes de febrer uns quants companys del C.E.I. i altres que no en formen part, vam participar en el primer curs d’excursionisme hivernal organitzat pel nostre club. Després de la presentació del curs i la primera sessió teòrica de coneixement del medi, seguretat, orientació, que es dugué a terme al local social el dia 15 de febrer, vam planificar la primera sortida de cap de setmana, pels dies 19 i 20 a la Cerdanya. Atès que veníem d’arreu, el punt de trobada va ésser a la població de Pons i d’allí partírem direcció al refugi de Cap de Rec.

Un cop allí, ens vam equipar amb tot el material i vam començar el protocol de seguretat. I vam començar a caminar fins trobar el mantell nival amb certa continuïtat, llavors vam progressar amb les raquetes de neu. Un cop al refugi, vam començar les pràctiques de construcció de refugis d’emergència.Dos voluntaris es van oferir a ser a ser soterrats sota el plàstic aïllant i la neu, després de tanta activitat i desgast físic, tocava repondre forces, i vista la cara de llop famulenc del company, fa pinta que ja ens havíem guanyat el jornal.

Despres dels preparatius per anar a fer la pràctica de auto-detenció, el “tunejat” de l’equipació no rau a problemes d’incontinència sinó al fet que ens haurem de llençar pala avall, i amb la bossa de plàstic impedirem que ens entri la neu. Un cop feta aquesta pràctica, vam procedir a fer una cova de neu aprofitant una congesta, i com no, tirant de pala. Davant la intensitat del curs, un dels membres del grup, va tenir un moment de debilitat i va voler avançar la seva fi. Tot va quedar en un ensurt...

Àngel Boixader

Olesa de Montserrat, març de 2011