Amb la tecnologia de Blogger.
Etiquetes:

Nosaltres estimem la montaña,i tú?

L'Assemblea General de les Nacions Unides decideix declarar l'11 de desembre el Dia Internacional de les Muntanyes per crear consciència de la importància que tenen les muntanyes per a la vida i per assenyalar les oportunitats i les limitacions del desenvolupament sostenible de les zones muntanyoses.

Les muntanyes cobreixen el 22 per cent de la superfície terrestre del món i són la llar de 915 milions de persones aproximadament, representant el 13 per cent de la població mundial.

Les muntanyes es caracteritzen per la seva enorme diversitat a nivell mundial - passant dels boscos tropicals plujosos a les neus i gel permanents; dels climes amb més de 12 metres de precipitació anual als deserts d'altitud; del nivell del mar fins als 9.000 metres d'altitud. No obstant això, les muntanyes també constitueixen ambients d'alt risc; allaus, esllavissades de terra, erupcions volcàniques, terratrèmols i inundacions dels llacs glacials amenacen la vida a les regions muntanyoses i zones limítrofes. Les muntanyes tenen un paper important a l'influenciar els climes en les diferents regions i en el món, així com les condicions meteorològiques.

“Les nostres glaceres estan desapareixent i no solament afecten les poblacions de muntanyes, sinó a tots els que en depenen. Les muntanyes són dipòsits importants de biodiversitat i tenen un rol crític com a proveïdores d'aigua al món. En Buthan, això fa que tinguem hidroelectricitat i amb això reduïm la necessitat de tenir generadors de carboni” esmenta Dorji Choden, Ministra de Treball i Recursos Humans del Govern de Buthan, en una crida a la població mundial a ser conscient de la fragilitat dels ecosistemes de muntanyes enfront dels desafiaments del canvi climàtic.

Per la seva banda, María Helena Semedo, Directora General de FAO, va destacar que el Dia Internacional de les Muntanyes, dedicat a l'agricultura de muntanya, permet reflexionar sobre com l'agricultura familiar a les regions de muntanya estan experimentant una ràpida transformació a causa del canvi climàtic i també va destacar la importància de comptar amb polítiques que incorporin les necessitats i els desafiaments de les muntanyes i els seus pobladors.

El Club Excursionista Independent de Catalunya estima la muntanya,i tú?