Amb la tecnologia de Blogger.
Etiquetes: , ,

Les Matinals del Ceicatalunya 15 de maig 2022

Mireu! Mireu!
Tenim una nova sortida matinal preparada pel mes de maig.

Data Trobada: 15 de maig de 2022. 
Punt de Sortida:  La Juncosa de Montmell. Centre Cívic 
(https://goo.gl/maps/4fUcUK4CjSMHtH2A7).
Hora de Trobada al Punt de Sortida: 07:45.
Hora de Sortida: 08:00. Per a prendre un cafè, hi ha un bar que obre a les 7:00 a 3km en cotxe (https://goo.gl/maps/JPaxMN3eLt7hsQDP7 - Bar de tapes La Vil·la del Pingüí).
Distància Total: 13 kms.
Alçada Mínima / Màxima: 343 m. / 861 m.
Desnivell Positiu: 630 m.
Durada Aprox. Excursió: 06:00 hores.
Dificultat: Mitjana (s’ha de grimpar algun tram, però no té dificultat).
Track:

Exposició (canviarem una mica el recorregut per evitar tram de bosc de bardisses)

Comencem la caminada a l’aparcament del centre cívic de la Juncosa del Montmell. Creuarem el poble i girarem a l’esquerra, per passar pel davant de l’església del Remei. Després seguirem un camí que, de sobte, desapareix, fet que ens obliga a creuar directament pel mig del bosc -un petit tram d’uns 30 metres- amb alguna bardissa que dificulta el pas, fins que arribem a la pista que va pujant suaument fins a l’àrea recreativa i forestal.

Ben aviat arribem primer a l’església nova de Sant Miquel i, tot seguit, a l’església vella de Sant Miquel, on fem una parada per contemplar la vall del poble de la Juncosa. 

Damunt nostre ja veiem les ruïnes del castell de Montmell, dalt d’un petit turó, al qual pugem per un dret corriol. Gaudim de les vistes i baixem, per enfilar-nos al turó del costat, on hi ha una gran Creu.


Continuem cap a la Talaia del Montmell, per un corriol pedregós que segueix la carena i que en algun tram, ens obliga a caminar pel damunt dels blocs de pedres. Haurem de buscar el millor pas per arribar al cim, on hi ha una placa del sostre comarcal del Baix Penedès i un vèrtex geodèsic. Allà farem una aturada per a esmorzar i gaudir de les vistes.

Baixem del cim, seguint un corriol pedregós, que va davallant ràpidament fins arribar al coll d’Arca, on seguint una ampla pista pujarem fins al puig de la Cova, on tindrem bones vistes de la serra del Montmell i la plana del Baix Penedès.

Baixem del cim seguint un camí ben marcat que segueix la carena de la muntanya fins que arribem a la zona de les Comes, on girem a la dreta per un camí que segueix pel torrent del Prat i que ens permet arribar amb poca estona al punt de sortida.

Inscripcions:

Les inscripcions a les caminades del CEI es faran al següent: matinals.ceicatalunya.org. Cal que us inscriviu per saber quantes persones serem a la sortida i tenir-ne un registre.

Per a participar en aquesta caminada és imprescindible estar en possessió de la corresponent llicència federativa (o tramitar-ne una de temporal).

Per a les persones no federades que vulguin participar és obligatori tramitar una llicència temporal. Caldrà fer una transferència de 5 € al compte ES02 - 2100-0903-210200162944, amb el concepte “Sortida Maig 2022” i els vostres noms i cognoms.

La inscripció es gratuïta.

Per qualsevol dubte em podeu trucar al mòbil 680 22 96 34


Us animeu a caminar amb nosaltres?