Amb la tecnologia de Blogger.
Etiquetes:

Mont Perdut - 26 i 27 de juliol de 2014

MONT PERDUT - 26 i 27 de juliol de 2014


Com cada any, us proposem una sortida d'alta muntanya. Aquest any toca El Mont Perdut. Amb els seus 3.355 metres és la tercera muntanya més alta dels Pirineus, només superat per l'Aneto ( 3.404 ) i pel Posets ( 3.375 ).

L'ascensió la realitzem en dues jornades. Partint des de la prada d'Ordesa i fent nit als voltants del refugi de Góriz per emprendre l'ascensió al dia següent. Abans de fer cim haurem de travessar la famosa escupidera que ostenta el trist rècord de ser el tram del Pirineu amb més morts a l'esquena. El que a l'estiu, en principi, no té cap perill, a l'hivern és una zona perillosíssima, ja que si es produeix qualsevol relliscada el pendent  “t’escup" cap als tallats a través dels seus 5 embuts. El temps de reacció és molt petit i a l'hivern cal extremar les precaucions. A l'estiu no és més que una pedrera incòmoda que cal superar amb molta paciència.


La nostra idea era dormir al refugi de Goriz però quan vam trucar a principis d'abril ja tenien ple tots els dissabtes del mes de juliol. Així doncs toca fer nit en tendes de campanya al costat del refugi.

Ens acompanyarà i guiarà el nostre amic Fermí Marco, un home amb moltíssima experiència en alta muntanya.


PLANIFICACIÓ (els horaris són aproximats ):

Dissabte 25 de juliol

Punt de Sortida: ens trobarem el dissabte 26 juliol a les 8.00 h a l' aparcament del centre comercial Eroski de Sant Cugat del Vallès.
Aquí  ens  agruparem en el mínim de cotxes possibles  per minimitzar i compartir despeses.

8.00 h: Sortida cap al poble de Torla
12.30 h: arribada a Torla on dinarem alguna cosa i agafarem els autocars que ens portaran a la pradera (1320m)
13.30 h: Comencem a caminar pel camí clàssic de la cua de cavall. Passaem per la cascada de Arripas i les grades de Soaso i arribarem a la famosa cascada cua de cavall.
15.30 h: Pujarem per les clavilles de Soaso. Les clavilles no comporten cap dificultat però no son aptes per a persones amb vertigen o amb molt poca forma física. Tot i que no són excessivament complicades cal dir que cal anar amb precaució.
17.00 h: Arribarem al refugi de Goriz (2200m). Buscarem un lloc per acampar, soparem al refugi i a descansar el dia següent serà molt dur.


Diumenge 27 de juliol

6.00 h: Ens aixecarem, desmuntarem tendes,  esmorzarem i deixarem tot el material al refugi (ens portarem el mínim per fer cim).
7.00 h: Començarem la pujada. Ens espera un desnivell de 1155 metres i passar la temuda escopidora.
11.00 h: El CEI farà cim per primera vegada en aquest pic .
11.30 h: Iniciarem el descens cap al refugi
14.00 h: Al refugi menjarem alguna cosa i agafarem les nostres coses i camí de la pradera
17,30 h: Arribarm a la pradera on agafarem de nou l'autocar que ens portarà a Torla
18.30 h: Retorn al cotxe i ens en tornem cap a casa després d' passar una cap de setmana inoblidable. Soparem por el camí .
23.00 h: Arribem al punt de sortida

QUE CAL PORTAR?
Tots els menjars i begudes que necessitarem per passar el cap de setmana.
Tenda de campanya (depenen de la gent que anem ens agruparem)
 Sac de dormir, màrfega ( estoreta aïllant per dormir), frontal, pots de muntanya, grampons, piolet opcional, roba d'abric, gorra, ulleres de sol, pals, paravent, crema solar, manta tèrmica, aigua, menjar, càmera de fotos i, el més Important, bon humor .

És una sortida d'alta muntanya. Passarem per glaceres i per crestes aèries. Es tracta d'una sortida llarga i amb força desnivell. Per això és imprescindible tenir una bona preparació física i tenir experiència en alta muntanya.

Si la meteorologia és dolenta, evidentment anul·laríem l' excursió, anem a gaudir, per patir ens quedem a casa .

Per raons logístiques  qui vulgui venir amb nosaltres ho ha de confirmar abans del dia 14 de juliol .

Per a participar en aquesta caminada és imprescindible estar en possessió de la corresponent Llicència federativa. Les persones no Federades hauran de pagar una llicència temporal de 5 € per dia. Per les persones federades, la  inscripció és gratuïta.
Les persones no federades que vulguin participar, per poder tramitar la llicència temporal, hauran d'enviar un correu de confirmació al club  (cexcursionista@gmail.com) indicant Noms, Cognoms, DNI, i fer una transferència de 10 € al compte del club 2100-0903-21-0200162944.

Tot aquells i aquelles que estigueu interessats en acompanyar-nos, envieu un correu de confirmació a cexcursionista@gmail.com.