Amb la tecnologia de Blogger.
Etiquetes:


SORTIDA 13 D’ABRIL DE 2014

LA FIGUERASSA – ESPINALBET – QUERALT


Us proposem una sortida molt agradable per una zona molt propera a Berga que ofereix unes boniques i variades vistes.

Sortirem del Berenador de la Font Negra, situat a la carretera que puja de Berga cap a Queralt i els Rassos de Peguera. És un lloc amb molt d’espai per a deixar-hi el cotxe, amb font, taules i barbacoes... molt ben arreglat, (tot i que una mica ombrívol).

Des d’aquí pujarem cap Can Mauri, i la seva cova, espectacular. La pujada en aquest tram és costeruda però no dura molta estona. Arribarem a la carena per una zona d’antenes i repetidors, per anar, planejant, fins el mirador de la Figuerassa, que és uns 100 m. 

Si el dia hi acompanya, les vistes són espectaculars! Refarem el camí fins a les antenes per baixar fins el poble d’Espinalbet, tot connectant amb un dels trams finals de la travessa Núria-Queralt.

Un cop al càmping Font Freda, girarem cap a la dreta per tal d’anar a buscar el començament de la Serra de Queralt que resseguirem de ponent a llevant, tot admirant per sota les seves espectaculars parets. Un cop al santuari baixarem fins a Sant Pere de Madrona, bonica església del S. XIII. Tant a aquí com abans a Queralt, les vistes sobre Berga són boniques de veres!


Com arribar al lloc de sortida

Si arribeu a Berga per la C-16 (Eix del Llobregat) cal que no sortiu fins passat el túnel de Berga, com si no volguéssiu anar a Berga. Cal buscar la carretera dels Rasos de Peguera (BV-4243). Poc abans del trencall del santuari de Queralt hi ha el restaurant i el berenador de la Font Freda. Ens trobarem a l’aparcament del berenador.


Fitxa Tècnica

Dia; 13 d’abril de 2014
Lloc de trobada: berenador Font Freda a la carretera dels Rasos de Peguera
Hora: 08:30
Distància: 14 km.
Desnivell positiu: 1.087 m.
Desnivell negatiu: 1.087 m.
Temps previst: 4-5 hores.
Dificultat: Fàcil-Mitjana


Inscripcions.

Per a participar en aquesta caminada és imprescindible estar en possessió de la corresponent llicència federativa. Les persones no federades hauran de pagar una llicència temporal de 5 €.

Per a les persones federades la inscripció es gratuïta.

Per a les persones no federades que vulguin participar, per poder tramitar la llicència temporal, hauran d’enviar un correu de confirmació al club cexcursionista@gmail.com indicant noms, cognoms, DNI, i fer una transferència de 5 € al compte del club 2100-0903-21-0200162944

Tot aquell que estigui interessat en acompanyar-nos, envieu un correu de confirmació a:

Per qualsevol dubte em podeu trucar al mòbil 645 23 40 13