Amb la tecnologia de Blogger.
Etiquetes:

PUIGSACALM 27 DE MAIGData: Diumenge 27 de maig de 2012

Durada Aproximada: 6 hores

Distància: No feu cas de la distància, són només 11 Km. però fan falta 6 hores a causa del desnivell

Desnivell de pujada: 1.200 m+

Desnivell de baixada: 1.200 m-

Comarca: Garrotxa

Dificultat: moderada

Hora de sortida: 8h. puntualment

Punt de sortida: A l’aparcament de l’àrea de picnic de Sant Privat de’n BasCom arribar:

Anem en direcció a Olot pel túnel de Bracons. Quan s’acaben els túnels girem a l’esquerra i arribem a Les Preses. Al semàfor cal girar a l’esquerra en direcció Sant Privat. Arribats al poble, continuem recte i a la sortida seguim els indicadors de “Puigsacalm”. Un parell de quilòmetres més i arribem a l’aparcament de l’àrea de picnic, lloc de sortida de la caminada.

On fer un cafè?

Si voleu fer un café, abans de la sortida, des de les 7 del matí fins a les 7:40 serem al
Bar-Restaurant Vertisol de les Preses, que és aquí:El recorregut:

Us podeu descarregar el trak aquí:Començarem la caminada a 641 m. d’alçada en direcció el restaurant Can Turó. Des d’aquí ja comença de seguida la forta pujada fins a Les Olletes i, poc després, l’ermita de Santa Magdalena, sempre per l’obaga i sota la fageda impressionant. A Santa Magdalena, (1.275 m.) farem un mossec per refer-nos dels 600 metres de desnivells guanyats, tot admirant el paisatge. Retornarem una mica enrere per tal de continuar la pujada, ajudant-nos de les mans en algun petit, (molt petit) tram.

Arribarem així al Puig dels Llops, (1.486 m.) ja molt a la vora del Puigsacalm, (1.514 m.) que coronarem tot seguit.

Des d’aquí iniciarem una forta baixada per un camí desconegut de la majoria de gent que, pel mig del bosc, ens portarà ràpidament fins al Salt de Sallent. En molt poca estona baixarem fins els 1.000 m.

Admirarem la caiguda certament molt interessant d’aquest saltant d’aigua i continuarem per tal d’anar a buscar el camí de Les Escales que ens portarà al peu mateix del salt. Des d’aquí ja només ens restaran un parell de quilòmetres per un camí plàcid que segueix pel costat de la riera fins al punt on havíem començat la jornada.

En definitiva, una excursió molt recomanable que demana, però, una mica d’esforç per a gestionar les fortes pendents, tant de pujada com de baixada. 

Per a participar en aquesta caminada és imprescindible estar en possessió de la corresponent llicència federativa. Les persones no federades hauran de pagar una llicència temporal de 5 €.
Per a les persones federades la inscripció es gratuïta.
Per a les persones no federades que vulguin participar, per poder tramitar la llicència temporal, hauran d’enviar un correu de confirmació al club cexcursionista@gmail.com  indicant noms, cognoms, DNI, i fer una transferència de 5 € al compte del club 2100-0903-21-0200162944

Tot aquell que estigui interessat en acompanyar-nos, envieu un correu de confirmació a cexcursionista@gmail.com


Per qualsevol dubte em podeu trucar al mòbil 690 38 51 22


CLUB EXCURSIONISTA INDEPENDENT DE CATALUNYA
CEI-CATALUNYA